比赛 圣彼得堡泽尼特足球俱乐部 - 斯拉维亚足球俱乐部

1:0
(0:0)
小组赛, 周四 2018年10月4日, Krestovskij
小组赛, 周四 2018年10月4日, Krestovskij
圣彼得堡泽尼特足球俱乐部 - 斯拉维亚足球俱乐部
Goals: 80. Kokorin

V sestavě Zenitu se neobjevila posila z Juventusu Marchisio a jen na lavičce zůstali Kokorin nebo Smolnikov, v zálkadu ale nechyběl třeba novopečený kapitán ruské reprezentace Arťom Dzjuba. Trenér Trpišovský pak sáhl po obvyklé sestavě, kterou má k dispozici, tentokrát s Janem Matouškem na hrotu útoku.

Na úvodní minuty zůstalo nejzábavnějším momentem choreo domácích s krtečkem ve slávistickém dresu, až ve 12. minutě se Zenit po rychlém přenesení hry dostal k ostrému centru z pravé strany a před zabíhajícím Dzjubou musel míč v akrobatické pozici odkopávat Ondřej Kúdela. V 17. minutě se pak za obranu Slavie po Jerochinově kolmici dostal Nabiullin a zleva postupoval na Koláře, rána levačkou mu ale nesedla a zamířila vysoko nad branku.

Hned o dvě minuty později se ale do první šance dostala Slavia. Matoušek u rohového praporku skvěle vybojoval balon a uvnitř vápna posunul za sebe na Zmrhala. Střelci z prvního evropského zápasu sice střela levačkou nesedla, míč se ale dostal na zadní tyč ke Stochovi a jeho technický pokus po otočce vystrašil gólmana Luněva, který ho musel vyrazit na roh.

Ve 21. minutě se pak ke střele z velké dálky dostal opět Zmrhal, Luněv ale jeho pokus dokázal zkrotit. Ve 24. minutě ovšem byla ke gólu hodně blízko Slavia, když Miroslav Stoch napřáhl ke střele z dobrých 30 metrů a jeho nádherná rána orazítkovala břevno za gólmanem Zenitu.

Ve 32. minutě pak Kúdela našel na hranici vápna Hušbauera, který si zády k bráně zpracoval míč na hruď a po otočce vystřelil, jeho ránu ale jeden z bránících hráčů zblokoval k rohovému praporku. O chvíli později se na druhé straně prokličkoval až k vápnu Róbert Mak, ani Dzjuba, ani nikdo jiný ale na jeho centr ve vápně nedosáhl.

Slavia se po půlhodině hry dostala do mírného tlaku a vytvářela si další příležitosti. Ve 35. minutě zachytil Ngadeu míč na polovině hřiště, prošel s ním dopředu a našel volného Hušbauera, jeho ránu ale lapil brankář domácích.

Po 40 minutách pak la levé straně Stoch nabídl míč Matouškovi, který zkusil pravačkou obstřelit Luněva, gólman Zenitu ale předvedl dobrý zákrok a míč dokázal vyrazit.

V podobném duchu začala i druhá půle, to když ve 49. minutě našel Traoré na středu Stocha a jeho ránu pravačkou musel Luněv vyrážet na roh. Jen o chvíli později předvedl na pravé straně nádhernou akci Jan Matoušek, který vybojoval už téměř ztracený balon a protlačil se do vápna, kde se parádní zasekávačkou zbavil Ivanoviče, svou následnou střelu ale poslal po zemi jen do rukavic domácího gólmana.

Byla to poslední akce mladého nováčka v jeho premiéře v základní sestavě v Evropské lize. V 53. minutě ho na hřišti nahradil Alexandru Baluta. V 61. minutě ovšem pěknou kombinaci předvedl po dlouhé době Zenit, když míč po několika rychlých přihrávkách přistál na hlavě Driussiho,

Slavia ale odpověděla hned vzápětí. Na začátku 63. minuty napřáhl zpoza vápna Hušbauer a Luněv opět musel předvést parádní robinsonádu. Hned o minutu později se z levé strany procpal do vápna Zmrhal a po jeho stříleném centru musel Luněv s vypětím všech sil vyrážet míč na další roh.

Postupem času se hra opticky vyrovnala, Zenit poctivě bránil a vyrážel do stále nebezpečnějších protiútoků. V 76. minutě se tak dostal do obrovské šance, když Dzjuba sklepával po dlouhám centru míč hlavou na Kokorina, který se octl tváří v tvář Kolářovi, v rychlosti ale poslal balon vysoko nad břevno naší branky.

V 80. minutě už se ovšem střídající Kokorin mohl radovat. Po nepřesné rozehrávce slávistů na středu hřiště vyslal jeden ze záložníků rychlou kolmici mezi naše obránce, na kterou si naběhl právě Alexandr Kokorin, a přesnou střelou pravačkou uklidil míč ke vzdálenější tyči.

Slavia se ale nevzdala a v 84. minutě byl blízko k vyrovnání Ngadeu, jeho hlavičku po rohovém kopu ale zpod břevna vytáhl Luněv. Jen o chvíli později se k míči na levé straně dostal Zmrhal a přesnou přihrávkou našel na vápně Balutu, jeho rána pravačkou ale zamířila vysoko nad branku Zenitu.

Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby pak zpoza vápna napřáhl Leandro paredes a Kolář musel jeho pokus tygřím skokem vyrazit na roh. V 89. minutě se pak po další kolmici dostal za obranu opět Kokorin, jehož pokus Kolář podruhé vychytal, útočník Zenitu byl ale v době přihrávky v ofsajdu.

Sešívaní tak odjíždějí z Petrohradu bez bodu, ačkoli soupeře po většinu času přehrávali. Zenitu na jeho hřišti podlehli 0:1.

1:0

阵容

圣彼得堡泽尼特足球俱乐部

Luněv – Aňukov, Ivanović, Neto, Nabiullin (90. Zabolotny) – Mak (63. Kuzjajev), Parades, Kranevitter, Jerochin – Driussi (63. Kokorin), Dzjuba

斯拉维亚足球俱乐部

Kolář – Coufal (83. Frydrych), Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Traoré (89. Deli) – Stoch, Hušbauer, Zmrhal – Matoušek (53. Baluta)

比赛细节

进瘘
80. Kokorin
上座率
45408
黄牌
Ivanovič - Souček, Baluta
裘嘤
Gocek - Eyisoy, Ylimaz (TUR)

新闻

斯拉维亚遭AC米兰双杀 欧联出局

15.03.2024
斯拉维亚在首回合客场2:4不敌AC米兰后,主场又以1:3败北,止步于本赛季欧联十六强。队长霍列什在第20分钟的红牌极大地影响了整场比赛的走向。

斯拉维亚客场轻取卡尔维那

19.02.2024
斯拉维亚在捷甲第21轮中,客场3:0击败卡尔维那。斯拉维亚首秀的迪乌夫在上下半场各有一球入账,希基尔也在上半场攻进一球。

尤雷奇卡领红牌 斯拉维亚客场爆冷被兹林抢分

15.02.2024
斯拉维亚在推迟进行的第17轮比赛中,客场1:1爆冷战平兹林。希基尔打进一球,主队则由伊库加将比分追平,尤雷奇卡在下半场末尾被红牌罚下,斯拉维亚只能以少打多。

更多新闻