比赛 斯拉维亚足球俱乐部 - 皮尔森足球俱乐部

4:0
(2:0)
第7轮, 周六 2018年9月1日, Eden Aréna
第7轮, 周六 2018年9月1日, Eden Aréna
斯拉维亚足球俱乐部 - 皮尔森足球俱乐部
Goals: 3. a 90. Souček, 40. Stoch (pen.), 71. Zmrhal

Trenér Trpišovský udělal oproti Teplicím dvě změny, na stoperu nastoupil od začátku rekonvalescent Simon Deli a na kraji zálohy namísto Alexandra Baluty od začátku běhal Jaromír Zmrhal.

Fanoušci v zaplněném Edenu se ani nestačili usadit a Slavia se ujala vedení. Po faulu na Tecla nechal rozhodčí výhodu, z levé strany odcentroval Jaromír Zmrhal, středem vápna si naběhl Tomáš Souček a zcela nehlídaný poslal nechytatelnou hlavičku k pravé tyči Kozáčikovy brány.

V 10. minutě se poprvé předvedla Viktoria, když ke střele z 20 metrů na středu hřiště dostal prostor Čermák, po zemi ale mířil vedle pravé tyče. O minutu později ovšem musel ze hry odstoupit Simon Deli. Ten si v jednom ze soubojů s Michalem Krmenčíkem obnovil své svalové zranění a po krátké konzultaci se střídačkou ho nahradil Ondřej Kúdela.

Střed první půle pak viděl vyrovnaný fotbal, kdy v 17. minutě mohli hosté srovnat, Čermák ale ve vápně promáchl přihrávku „nůžkami“ od Zemana.

Divy se začaly dít až ve 35. minutě. Dlouhž centr z levé strany mířil na zadní stranu vápna na Coufala, před kterým zahrál Zeman ve výskoku rukou. Zkoumalo se video a výsledkem byla penalta pro Slavii, kterou ovšem Hušbauerovi Kozáčik vyrazil.

To ale nebylo všechno. K volnému míči se dostali slávisté, po několika sekundách zasáhl Hubník v souboji loktem Sýkoru a sudí Ardeleánu nemilosrdně ukázal na puntík podruhé. Plzeňského kapitána Hubníka navíc ocenil druhou žlutou kartou a Slavia tak získala výhodu jednoho může v poli.

Druhou půli sešívaní zápas kontrolovali a oslabená Plzeň se k větším šancím na korekci výsledku nedostala. Naopak sešívaní přidali další dvě branky. První přitom mohli dát už v 55. minutě, kdy Kozáčik vyrazil Hušbauerovu ránu zpoza vápna před sebe a dobíhající Tecl hlavičkou poslal míč do sítě přes plzeňského gólmana, rozhodčí ale gól – podle záznamu zřejmě nesprávně – neuznali kvůli Teclovu postavení mimo hru.

Radovat se potřetí tak Slavia mohla až v 71. minutě. To se na pravé straně dostal k míči Josef Hušbauer, poslal nadýchaný centr do vápna na nabíhajícího Jaromíra Zmrhala, a ten ve skluzu poslal míč o vzdálenější tyč do branky. O chvíli později napřáhl k povedené střele střídající Alex Baluta, Kozáčik si ale tentokrát s jeho pokusem poradil. V 79. minutě to pro změnu technicky z hranice vápna zkusil aktivní Hušbauer, jeho střela ale proletěla metr vedle pravé tyče.

Tečku za utkáním tak udělala až 90. minuta. To dostal na levé straně dostatek prostoru k centru Stanislav Tecl a polovysoký centr z jeho kopačky poslal hlavou do sítě opět Tomáš Souček. Zaznamenal tak svůj druhý gól večera a byl po právu vyhlášen mužem zápasu.

Slavia porazila Plzeň na domácí půdě popáté v řadě, navíc od úřadujícího mistra popáté za sebou v Edenu nedostala gól. Tři body znamenají, že se sešívaní vyhoupli na čelo tabulky FORTUNA:LIGY, o skóre právě před Viktorii Plzeň.

4:0

阵容

斯拉维亚足球俱乐部

Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (11. Kúdela), Bořil – Souček – Stoch (72. Baluta), Hušbauer, Sýkora (83. Škoda), Zmrhal – Tecl

皮尔森足球俱乐部

Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (60. Ekpai), Čermák (41. Hejda), Zeman (83. Kovařík) – Krmenčík

比赛细节

进瘘
3. a 90. Souček, 40. Stoch (pen.), 71. Zmrhal
上座率
17338
黄牌
Hušbauer, Ngadeu - Hubník, Limberský, Krmenčík
红牌
Hubník
裘嘤
Ardeleanu – Nádvorník, Pospíšil

新闻

斯拉维亚遭AC米兰双杀 欧联出局

15.03.2024
斯拉维亚在首回合客场2:4不敌AC米兰后,主场又以1:3败北,止步于本赛季欧联十六强。队长霍列什在第20分钟的红牌极大地影响了整场比赛的走向。

斯拉维亚客场轻取卡尔维那

19.02.2024
斯拉维亚在捷甲第21轮中,客场3:0击败卡尔维那。斯拉维亚首秀的迪乌夫在上下半场各有一球入账,希基尔也在上半场攻进一球。

尤雷奇卡领红牌 斯拉维亚客场爆冷被兹林抢分

15.02.2024
斯拉维亚在推迟进行的第17轮比赛中,客场1:1爆冷战平兹林。希基尔打进一球,主队则由伊库加将比分追平,尤雷奇卡在下半场末尾被红牌罚下,斯拉维亚只能以少打多。

更多新闻