比赛 斯拉维亚足球俱乐部 - 伊赫拉瓦足球俱乐部

2:0
(1:0)
第17轮, 周六 2017年2月18日
第17轮, 周六 2017年2月18日
斯拉维亚足球俱乐部 - 伊赫拉瓦足球俱乐部
Sešívaným chyběl v sestavě čerstvý mistr Afriky Michael Ngadeu Ngadjui, který nemohl nastoupit kvůli trestu za čtyři obdržené žluté karty. Zraněný kotník nepustil na hřiště Ruslana Mingazova a nemoc zase záložníka Dušana Šventa.

Do ostrého zápasu naopak trenér Jaroslav Šilhavý vyslal tři nové posily. Na pravém křídle nastoupil Jan Sýkora, na levém beku Per-Egil Flo a na stoperu po boku Simona Deliho operoval Michael Lüftner. Stejně jako v generálce nastoupili slávisté se dvěma útočníky Milanem Škodou a Murisem Mešanovičem.

Zápas začal s asi čtvrthodinovým zpožděním kvůli výpadku elektřiny na stadionu. Sešívaní byli hned od začátku aktivnějším týmem a dobývali obrannou tvrz soupeře. Do nadějné šance se dostal už v 8. minutě Jan Sýkora, který běžel po přihrávce Hušbauera téměř sám na gólmana Hanuše, místo střely ale volil přihrávku na Mešanoviče, bohužel pro červenobílé byl jeho pas nepřesný.

Ohromná šance Slavie přišla ve 20. minutě, kdy Jan Sýkora dostihl u levé lajny míč, potáhl si ho do středu a nabídl ho k zakončení Milanu Škodovi. Slávistický kapitán se opřel do nebezpečné střely, kterou někdejší gólman Slavie Hanuš vytáhl na tyč!

Edenem zaznívalo tradiční My chceme gól. A byl to právě nejlepší střelec Slavie, který volání fanoušků vyslyšel. Milan Škoda si na hruď zpracoval vysoký balon z půlky, který mu poslal Michal Frydrych, a obstřelil vybíhajícího brankáře Jihlavy.

Hodně rušno bylo před jihlavskou brankou zejména na konci prvního poločasu. Ve 39. minutě Muris Mešanovič vrátil míč Jaromíru Zmrhalovi, který ho chtěl umístit na zadní tyč. Střela ale branku těsně minula. Slávistický záložník tak svůj dvoustý start v sešívaném dresu brankou neoslavil. Další závar před brankou hostí přišel o pět minut později, kdy opět zvonila Hanušova tyč. Tu z úhlu nastřelil náš kapitán Milan Škoda.

O minutu později hosty zachránil opět Jan Hanuš. Zpoza vápna nejprve pálil Michal Frydrych, Jan Hanuš ale míč vytěsnil před sebe, kde dorážel Muris Mešanovič. Ale i s jeho střelou k bližší tyči si jihlavský brankář poradil a do kabin tak slávisté odcházeli pouze s jednobrankovým vedením.

Po změně stran bylo rušno před brankou Jihlavy pět minut po začátku druhého poločasu, kdy Štěpánek fauloval ve vápně Jana Sýkoru. Pokutový kop proměnil Milan Škoda střelou o břevno a připsal si tak desátou branku v sezoně. 

O dvě minuty později bylo nebezpečno na druhé straně, kdy střelu Ikauniekse pohotově vyrazil nohou brankář Slavie Jiří Pavlenka. A vzápětí opět gólová příležitost na kopačkách červenobílých, Jan Sýkora ukličkoval Novotného a posadil balon na hlavu Jardovi Zmrhalovi, který ale z malého vápna hlavičkoval těsně vedle.

V 57. minutě hledal Jaromír Zmrhal centrem z levé strany před brankou Milana Škodu, jeho hlavičku k levé tyči ale hostující gólman nadvakrát kryl. O dvě minuty později naopak zachránila tyč Jirku Pavlenku, který na ni konečky prstů vytěsnil volej Novotného z velké dálky.

Slávistický gólman byl na správném místě i o pět minut později, kdy se do přímého kopu opřel jihlavský Novotný. Jirka Pavlenka ale jeho střelu vyrazil. V 84. minutě nevyužil přihrávku Tondy Baráka střídající Jasmin Ščuk, který přestřelil branku.

Skóre se už v Edenu nezměnilo a 14 116 diváků tak vidělo první jarní výhru 2:0. O týden později se hráči Slavie představí na stadionu v Příbrami. 
2:0

阵容

斯拉维亚足球俱乐部

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Sýkora, Hušbauer (79. Ščuk), Barák, Zmrhal – Mešanovič (70. Tecl), Škoda (88. van Buren)

伊赫拉瓦足球俱乐部

Hanuš – Tlustý, Krejčí, Štěpánek, Novotný – Fulnek (77. Vaculík), Hronek, Urblík, Batioja (84. Popovíč) – Ikaunieks (64. Rabušic), Dvořák

比赛细节

瘘员数据
Branky: 28. Škoda, 51. Škoda (pen.)
ŽK: Ščuk - Batioja, Štěpánek, Kryštůfek
Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták
上座率
14116

新闻

斯拉维亚遭AC米兰双杀 欧联出局

15.03.2024
斯拉维亚在首回合客场2:4不敌AC米兰后,主场又以1:3败北,止步于本赛季欧联十六强。队长霍列什在第20分钟的红牌极大地影响了整场比赛的走向。

斯拉维亚客场轻取卡尔维那

19.02.2024
斯拉维亚在捷甲第21轮中,客场3:0击败卡尔维那。斯拉维亚首秀的迪乌夫在上下半场各有一球入账,希基尔也在上半场攻进一球。

尤雷奇卡领红牌 斯拉维亚客场爆冷被兹林抢分

15.02.2024
斯拉维亚在推迟进行的第17轮比赛中,客场1:1爆冷战平兹林。希基尔打进一球,主队则由伊库加将比分追平,尤雷奇卡在下半场末尾被红牌罚下,斯拉维亚只能以少打多。

更多新闻