比赛 博莱斯拉夫足球俱乐部 - 斯拉维亚足球俱乐部

1:2
(0:1)
第29轮, 周六 2017年5月20日, Městský stadion Mladá Boleslav
第29轮, 周六 2017年5月20日, Městský stadion Mladá Boleslav
博莱斯拉夫足球俱乐部 - 斯拉维亚足球俱乐部
Už ve 3. minutě si na levé straně vyměnil Bořil míč se Zmrhalem a nacentroval do vápna, tam ale Škoda hlavičkoval v záklonu a míč poslal daleko vedle branky, kterou strážil Luděk Vejmola.

Za další dvě minuty se Škoda odvážně položil tentokrát do Teclova centru, ostrou hlavičku ale poslal pro změnu jen nad Vejmolovu bránu.

Třetí podobná šance pak připadla na hlavu Michaela Lüftnera, který ovšem po Hušbauerově standardce zamířil podobně jako o malou chvíli dříve Škoda.

Obrovská šance Slavie přišla v 10. minutě. Tecl po pravé straně přešel přes dva hráče a naše ve vápně Mešanoviče. Ten v obležení dvou soupeřů propasíroval míč patičkou na Škodu a náš kapitán ho ještě posunul za sebe na Zmrhala, jeho ránu ale stačil jeden z obránců srazit nad branku.

Hned z následujícího rohu ale Slavia udeřila. Zmrhal poslal přesný centr na malé vápno, kam nestačil vyběhnout gólman Vejmola, a Michael Ngadeu nechytatelnou hlavičkou téměř protrhl síť.

Domácí se před Pavlenku poprvé pořádně podívali až po 25 minutách, před Přikrylem ale dobře zasáhl Deli a série standardních situací větší šanci nepřinesla.

Po půlhodině hry nebezpečně pálil boleslavský Přikryl, jeho křížná střela ale minula pravou tyč Pavlenkovy brány. O pár minut později se do Hušbauerova centru z přímého kopu opřel znovu Lüftner, stejně jako v úvodu zápasu ale zamířil nad.

Hned na úvod druhé půle musel Pavlenka řešit nepříjemný centr Pauscheka

V 50. minutě vybojoval na levé straně míč Hušbauer a posunul před sebe na Škodu. Jeho polovysoký centr proletěl až na zadní tyč na Mešanoviče, který ale v těžké pozici zamířil mimo.

Slavia pak Boleslav neuvěřitelně zmáčkla a před Vejmolu létal jeden balon za druhým. Škodovi ale zakončení po Zmrhalově centru nevyšlo a Mešanoviče o pár vteřin později vychytal boleslavský Brankář. Na závěr celé akce pak mohl pálit Frydrych, jeho ránu ale zablokoval jeden z obránců.

I na druhé straně se ale musel mít Pavlenka na pozoru. Nejprve před ním proletěl Přikrylův střílený centr, na který těsně nedosáhl Mareš, o chvíli později pak po závaru náš gólman fantasticky vytáhl Železníkovu střelu z 10 metrů.

K další obrovské šanci se Boleslav dostala v 63. minutě, kdy po nedorozumění v naší obraně vlétl do vápna Chramosta a špičkou stačil míč obstřelit kolem Pavlenky, naštěstí ale mířil metr vedle bližší tyče.

Tempo zápasu postupně začala udávat Mladá Boleslav, která hrozila z dlouhých balonů za obranu a standardních situací. Po jedné takové v 70. minutě posílal Mareš míč na zadní tyč, kde jen těsně nedosáhl Železník.

Hra se pak vyrovnala, další vzrušení přinesl až v 80. minutě Bořil, který napřáhl za velkým vápnem a svoji střelu otřel o břevno boleslavské brány. Prakticky z protiútoku se ale přes naši obranu prokličkoval do vápna aktivní Přikryl a Pavlenka musel vytáhnout další skvělý zákrok, když jeho ránu reflexivně vyboxoval.

Vedení Slavie dokázal pak po rychlém brejku v 85. minutě zdvojnásobit Ruslan Mingazov. Škoda vyslal po levém křídle Bořila a ten našel ve vápně Ščuka, který ještě posunul na pravou stranu na Mingazova. Našemu záložníkovi sice pokus o střelu z první nesedl, míč si ale dokázal ještě posunout na střed a levačkou propálil Vejmolu.

Slavia v tu chvíli díky průběžnému nerozhodnému výsledku Plzně v Brně byla blízko titulu, Boleslav ale ještě dokázala zápas zdramatizovat, když se po Železníkově prodloužení trefil střelou na zadní tyč Jan Chramosta.

Sešívaní ale nakonec udrželi výsledek 2:1, když v nastaveném čase ještě Vejmola vychytal Hušbauerův samostatný únik. Bohužel tři body nakonec brala v Brně i Viktoria a o mistrovi tak rozhodne až úplně poslední kolo. Slavia na Strahově v sobotu 27. května od 17 hodin přivítá právě Brno.
1:2

阵容

博莱斯拉夫足球俱乐部

Vejmola – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman (C) – Takács, Levin – Jánoš (53. Chramosta), Přikryl (87. Nečas), Mareš (75. Mebrahtu) – Železník

斯拉维亚足球俱乐部

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil – Tecl (61. Mingazov), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. van Buren) – Mešanovič (67. Ščuk), Škoda (C)

比赛细节

瘘员数据
Branky: 89. Chramosta - 11. Ngadeu, 85. Mingazov
ŽK: Lüftner (SLA)
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík
上座率
5000

新闻

斯拉维亚遭AC米兰双杀 欧联出局

15.03.2024
斯拉维亚在首回合客场2:4不敌AC米兰后,主场又以1:3败北,止步于本赛季欧联十六强。队长霍列什在第20分钟的红牌极大地影响了整场比赛的走向。

斯拉维亚客场轻取卡尔维那

19.02.2024
斯拉维亚在捷甲第21轮中,客场3:0击败卡尔维那。斯拉维亚首秀的迪乌夫在上下半场各有一球入账,希基尔也在上半场攻进一球。

尤雷奇卡领红牌 斯拉维亚客场爆冷被兹林抢分

15.02.2024
斯拉维亚在推迟进行的第17轮比赛中,客场1:1爆冷战平兹林。希基尔打进一球,主队则由伊库加将比分追平,尤雷奇卡在下半场末尾被红牌罚下,斯拉维亚只能以少打多。

更多新闻