比赛 斯拉维亚足球俱乐部 - 皮尔森足球俱乐部

1:0
(0:0)
第19轮, 周日 2017年3月5日, Eden
第19轮, 周日 2017年3月5日, Eden
斯拉维亚足球俱乐部 - 皮尔森足球俱乐部
Základní jedenáctka se oproti předchozímu utkání v Příbrami drobně proměnila, místo útočníka Murise Mešanoviče nastoupil do utkání defenzivní záložník Michael Ngadeu.

Slávistické fanoušky rozjásala v 6. minutě pohledná útočná akce, kdy Jan Sýkora našel na pravé straně Milana Škodu, který po zemi poslal míč do vápna, kde si sešívaní snažili vytvořit co nejlepší střeleckou pozici. Po náběhu z levé strany nakonec zakončoval Flo, v cestě mu ale stál plzeňský gólman Kozáčik.

Po čtvrthodině hry bylo v ochozech opět rušno, tentokrát za to mohla připravená choreografie, která zaplnila celou Tribunu Sever a východní tribunu, kdy diváci vytvořili z kartonů slogan Věčná Slavia.

Jan Sýkora proháněl plzeňské obránce neustále, výjimkou nebyla ani akce z 25. minuty, kdy ho za cenu faulu musel zastavit před vápnem Zeman. Sešívaný záložník vzal na sebe rozehrávku standardní situace, kdy se rozhodl rovnou zakončovat a levačkou kroutil míč do branky, Matúš Kozáčik byl bohužel pro červenobílé připraven.

O tři minuty později se pokoušel o zakončení hlavou kapitán Milan Škoda, ale v tísni poslal míč vedle branky.

Po prvním poločase odcházeli hráči do kabin za bezbrankového stavu, žádnou opravdu velkou šanci neviděli fanoušci ani jednoho tábora. Slavia ale svého soupeře přece jen předčila, když si připsala 4 střely na branku, zatímco hráči Plzně ani jednu.

Čtyři minuty po zahájení druhé půle se Slavie dostala do obrovské šance. Jaromír Zmrhal poslal do parádního samostatného útoku Milana Škodu, ten si poradil s jedním z plzeňských obránců, udělal kličku i Kozáčikovi. Jeho finální lob ale dostihla obrana. O minutu později bylo opět před plzeňskou brankou rušno. Po faulu na Hušbauera centroval Jan Sýkora na zadní tyč, kde Simon Deli těsně minul před odkrytou brankou míč!

V 70. minutě poslal Jan Sýkora levačkou centr do vápna na Michala Frydrycha, jeho hlavičku ale Matúš Kozáčik chytil.

Zatímco Slavia střílela, Plzeň faulovala. Po žlutých kartách pro Hořavu a Limberského viděl v 71. minutě druhou žlutou kartu Radim Řezník za faul na Jardu Zmrhala a musel odejít předčasně do sprch. O chvíli později viděli ještě další dvě žluté karty v rozmezí dvou minut Bakoš a Zeman.

V 86. minutě se po přihrávce za obranu zjevil v nebezpečné akci střídající Muris Mešanovič, Kozáčik ale stačil míč vytěsnit a následně mu vypomohla obrana.

O minutu později opět domácí fanoušky dostala do varu obrovská šance sešívaných. Z levé strany přišel přetažený centr, po hlavičce se míč vrátil před branku pár kroků před čáru, kam nabíhali Hušbauer s Mešanovičem, bohužel pro slávisty to bylo vedle.

Slavia ale tlačila dál, hlavičku střídajícího Tecla plzeňští vytěsnili na roh.

Zaslouženého gólu se dočkali fanoušci i hráči Slavie v 88. minutě, kdy centr Jana Sýkory uklidil za Kozáčikova záda hlavou Michal Frydrych. Sešívaný stoper tak parádně oslavil narození své dcerky Michaely!

19 084 diváků tak v Edenu vidělo zaslouženou výhru červenobílých! Slavia výhrou nad Plzní potvrdila vedení v tabulce, před druhou Plzní mají slávisté už čtyřbodový náskok, i když soupeř má k dobru odložený zápas.

V Edenu se slávisté zase představí za týden v zápase proti Teplicím, výkop je v 17:30 hodin.  
1:0

阵容

斯拉维亚足球俱乐部

Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Sýkora, Hušbauer (90. Ščuk), Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) – Škoda (K)

皮尔森足球俱乐部

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (K), Limberský – Petržela (74. Matějů), Hromada, Hořava, Hrošovský, Zeman (87. Kovařík) – Krmenčík (69. Bakoš)

比赛细节

瘘员数据
Branka: 88. Frydrych
ŽK: Hušbauer, Sýkora - Řezník, Hořava, Limberský, Bakoš, Zeman
ČK: Řezník (po druhé ŽK)
Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Dobrovolný
上座率
19084

新闻

斯拉维亚遭AC米兰双杀 欧联出局

15.03.2024
斯拉维亚在首回合客场2:4不敌AC米兰后,主场又以1:3败北,止步于本赛季欧联十六强。队长霍列什在第20分钟的红牌极大地影响了整场比赛的走向。

斯拉维亚客场轻取卡尔维那

19.02.2024
斯拉维亚在捷甲第21轮中,客场3:0击败卡尔维那。斯拉维亚首秀的迪乌夫在上下半场各有一球入账,希基尔也在上半场攻进一球。

尤雷奇卡领红牌 斯拉维亚客场爆冷被兹林抢分

15.02.2024
斯拉维亚在推迟进行的第17轮比赛中,客场1:1爆冷战平兹林。希基尔打进一球,主队则由伊库加将比分追平,尤雷奇卡在下半场末尾被红牌罚下,斯拉维亚只能以少打多。

更多新闻